LERAREN & DIRECTIE

 

Sta je in het onderwijs en is het volgende herkenbaar? Voor de klas staan is je passie, maar er wordt steeds meer van je verwacht. Al het extra (team)werk en de administratie worden steeds zwaarder. Je hebt minder energie en je geraakt de moed kwijt om er elke dag opnieuw voor te gaan…

Balans vinden tussen werk en privé is in het onderwijs een grote uitdaging. Meestal kan je wel benoemen wat je niet meer wil, maar is het moeilijk om antwoord te geven op de vraag wat je nu eigenlijk wel wil.

Samen met jou zal ik de weg van veranderinggroei en ontwikkeling inslaan. Ik zal je ondersteunen in het vergroten van je inzichten, het creëren van je eigen plek en het versterken van je grenzen.

Vanaf het moment dat je deze weg inslaat, zal je opnieuw met plezier, voldoening en energie naar het werk gaan! Vertrouw op verandering en ervaar meer ruimte en tijd in je hoofd en in het dagelijks leven!

Tijdens het coachingstraject wordt de focus gelegd op jou als persoon, hoe je naar je werk kijkt en er in staat. In een kennismakings-/intakegesprek (1,5 uur  – €80) gaan we hier samen naar kijken en bepalen we jouw doelen en uitdagingen. Deze zullen de basis vormen voor de verdere uitwerking van het traject (5 tot 10 sessies).

DE VOLGENDE THEMA’S KUNNEN BEHANDELD WORDEN

Talenten

Ontdek wat jouw talenten zijn en waar je echt goed in bent.

Communicatie

Er worden handvaten aangeboden zodat je vlotter kan omgaan met meningsverschillen en/of conflicten.

Timemanagement

Je leert minder stress ervaren en creëert zo meer ruimte voor jezelf in je hoofd en dagelijks leven.

Klasmanagement

Hoe sterker jij in je schoenen staat, hoe kwalitatiever je werk.

Grenzen

Leer je grenzen afbakenen en behouden. Durf keuzes stellen.

Motivatie

Je maakt kennis met je motivatiekillers en –boosters en we spelen hierop in.

Extra info voor directies

Investeren in onderwijscoaching is de meest duurzame vorm van bijscholing. Ingebakken overtuigingen worden doorbroken om blijvende groei en ontwikkeling mogelijk te maken. Onderwijscoaching is een individuele vorm van ondersteuning, gericht op het vergroten van inzichten in zichzelf en het vinden van nieuwe wegen voor persoonlijke ontwikkeling. Het doel van onderwijscoaching is het beter functioneren in de brede context van de school.

 

Wat levert het voor uw school op?

1

Gemotiveerde en betrokken leraren
2

Verhogen van de kwaliteit van het onderwijs
3

Minder uitval van (beginnende) leraren
4

Minder ziekte en burn-out
5

Optimaal inzicht in en effectieve inzet van talenten
6

Professionele ontwikkeling van leraren
7

Positieve werkomgeving

Neem contact op voor een afspraak

CONTACT